Hodočašće obitelji Kraljici Mira

 

Dragi članovi, prijatelji i sudionici ovogodišnjeg „Hodočašća obitelji Kraljici Mira“ !

Nakon prelijepih dana molitve, susreta i druženja, vrijeme je za poneku riječ o proteklom hodočašću. Prije svega zahvaljujemo dragom Bogu na dobrom putu, vremenu i milostima, zatim zahvaljujem svim darovateljima koji su omogućili ovo putovanje, svim moliteljima koji su molili za uspjeh i svima koji su nas u Međugorju i Ćitluku ugostili, animirali, hrabrili.

 Iz hodočašća, kroz ova tri dana, izdvojili bismo neke posebne događaje:
-prisustvo za vrijeme Gospina ukazanja vidjelici Mariji
-zajedničku molitvu krunice na Podbrdu
-posjet Majčinu selu, te Vrtu sv. Franje
-zajedničko Euharistijsko slavlje te pozdrav i propovijed fra. Mike Stojića

Hodočašće je bilo plodonosno i ispunjeno brojnim doživljajima. Prema svjedočanstvima hodočasnika nekome je to bila osobna ispovijed, nekome noćno klanjanje, nekome zajednički molitveni program s nebrojenim tisućama hodočasnika iz čitavog svijeta, nekome samo poneki smiješak, pogled, stisak ruke, lijepa riječ...

Ovim putem posebno zahvaljujem još jednom fra Miki Stojiću, koji nam je u ime Crkve potvrdio, da nismo nenormalni zato što živimo svoju bračnu ljubav i što imamo „više“ djece. Da smo svojom otvorenošću prema životu i spremnošću na žrtvu na Božjoj strani i da takove obitelji treba podržati i neprestano hrabriti kako bi nastavile živjeti plodonosnu ljubav i Evanđelje.

Obitelj s više djece je nažalost, u današnje vrijeme, postala prava rijetkost i kao što nekad pjesnici bijahu „čuđenje u svijetu“, danas to postajemo mi muževi i žene koji se trudimo živjeti bračnu vjernost i svetost.

Zahvaljujemo Pauli iz Majčinog sela na iskrenom svjedočanstvu, riječima bodrenja i na savjetima kako djecu sačuvati od duha zla prisutnog u medijima.

Naposljetku, najveća hvala našoj Nebeskoj majci : Kraljici Mira, na njenom zagovoru, strpljivosti i na njenom 30 godišnjem hodu s nama.

Robert Rukavina
Predsjednik Udruge

FOTO banner