Završeno Hodočašće obitelji

I drugu im kaza prispodobu: "Kraljevstvo je nebesko kao kad žena uze kvasac i zamjesi ga u tri mjere brašna dok sve ne uskisne."
Matej 13, 33-34 

Pamtim organizaciju 1. Hodočašća obitelji, tog prvog autobusa i zadovoljstva nakon završenog hodočašća. Bio sam sretan zbog dobrih stvari koje smo ostvarili sa jako malo novca.
Kako su godine prolazile, broj ljudi se povećavao, ali nismo bili sretni samo zbog broja ljudi, već zbog toga što su te obitelji ponijele sa sobom kućama: mir, ljubav, volju za novim životom, strpljenje, želju za molitvom, osjećaj Božje i Gospine prisutnosti i Kraljevstva nebeskog, želju za opraštanjem...
Danas kada je osam autobusa pošlo kućama, četri stotine ljudi, od toga preko dvije stotine djece, preplavljuju me još jaći osjećaji zahvalnosti Bogu jer smo opet uspjeli organizirati Hodočašće obitelji ali ovaj puta međunarodno.
Na hodočasću su sudjelovale obitelji  i hodočasnici iz Austrije, Filipina, Indije, Brazila, Portugala, Slovenije i Hrvatske.
Oduševili smo djecu za Boga, uspjeli smo nanovo spojiti roditelje, a "samo" smo se "penjali" po brdima, prisustvovali molitvenom programu, slušali svjedočanstva...
Uspjeli smo okupiti obitelji za razliku od nekih drugih "programa" kojima je svrha ih razdvojiti.
Hodočašće obitelji Gospin je "program" kako sačuvati obitelj.
Svi mi u Udruzi svjedoci smo kako se broj obitelji iz godine u godinu povećava, dok s druge strane imamo osjećaj kako se velikom brzinom broj obitelji raspada i ne mogu se oteti dojmu da je to zbog toga sto je zlu ostalo malo vremena i u ova vremena mu se jako žuri da da učini što više štete.
U svrhu očuvanja obitelji, ove godine posvetili smo Gospin kip ( Gospa pomoćnica obitelji) koji će putovati i kojega će obitelji ugošćivati kroz godinu dana do sljedećeg hodoćašća. Pred tim kipom vjerujemo kako će obitelji moliti i preko molitve dobiti snagu da ustraju i da nađu smisla u žrtvi zajedničkog života.

Sretan sam i posebno zahvalan svima koji su na bilo koji nacin sudjelovali u organizaciji i samo zbog njihovog otvorenog srca za pomoć, bilo u novcu ili nekako drugačije, smo uspjeli.

Hvala svima!

Hvaljen Isus i Marija!


P.S.
Slike sa hodočašća biti će uskoro postavljene!