10. jubilarno Hodočašće obitelji Kraljici Mira - 28.06.2019.

Ja, (---), uzimam tebe, (---), za svoga supruga/suprugu i obećavam ti vjernost u dobru i zlu, u zdravlju i bolesti i da ću te ljubiti i poštovati u sve dane života svoga.


Ispada da je svaki treći supružnik u Hrvatskoj imao figu u džepu, ili je nešto drugo po strani...

Siguran sam da se najveći broj onih koji su ušli u brak odlučio na to iz ljubavi. Siguran sam da su imali iskrene namjere, zajedničke planove, želju za zajedničkim životom, planiranjem djece.
Međutim, isto tako sam siguran da je kod velike većine izostalo ono najvažnije: Bog!
Da, istina je da su bile važnije vjenčanice, juhe, janjci, kolači, muzika, fotografi pa čak, ako želite, ispunjavanje roditeljskih želja, a Bog je ostao po strani uklapajući se samo u onaj dio fotografiranja pred oltarom i zadovoljavanja forme.

Zašto se brakovi raspadaju?
Zato sto su se bračni parovi udaljili od Boga ili nikad nisu ni bili povezani s Njim!
I, naravno, kako onda ispoštovati obećanje:
u dobru i u zlu, u zdravlju i bolesti ću te ljubiti i poštovati u sve dane života svoga.
Nemoguće!
Samo u molitvi i s Bogom čovjek je sposoban služiti drugome, samo s Bogom čovjek je sposoban razumjeti Pavlov hvalospjev ljubavi:

Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva; ona ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se. Nije nepristojna, ne traži svoje pravo, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, nego istini. Sve izdržava, nikad ne gubi vjeru, uvijek se nada, sve podnosi.

Zato Hodočašće obitelji Kraljici Mira.
Samo Bog može obnoviti ruševine naših brakova, a samo Gospa nam
može pokazati najbrži put do Njega. Nije to isprazna priča niti je ovo reklama za Međugorje ili putničku agenciju, ovo je poziv svim obiteljima za novi početak, ovo hodočašće je nada da Isus može obnoviti brak, vratiti ljubav supružnicima!
I zato s Gospom govorim svima, nije još kasno, jer ovo je vrijeme milosti i obraćenja !

Robert