Molitvene skupine

Molitvena zajednica „KRALJICA MIRA“ Ogulin

Ogulin je malo mjesto u središnjoj Hrvatskoj, na granici Like i Gorskog kotara. To je mjesto koje je uspjelo sačuvati vjeru.

U Ogulinu u samostanu „Krista Kralja“ dugi niz godina djeluju i franjevci trećoredci. Zalaganjem franjevaca, a ponajviše fra Jerka Penave osovana je molitvena zajednica mladih „Putem vjere“.

Godine 2003. okuplja se nova molitvena zajednica pod vodstvom Roberta Rukavine i fra Petra Runje, te 2005. godine organiziraju posjet Gospi u Međugorje. Nakon tog hodočašća zajednici pristupa veći broj vjernika te zajednica dobiva ime: Molitvena zajednica „Kraljica Mira“ Ogulin.

U sklopu samostana članovi molitvene zajednice svaku srijedu mole sv. krunicu. Nakon molitve krunice pročita sa poruka Gospe iz Međugorja. Zajednica sudjeluje u brojnim misnim aktivnostima u kapelici „Krista Kralja“, a posebno je to vidljivo u vrijeme Uskrsa, Božića, svetkovine Krista Kralja i drugim blagdanima.

Naš duhovni vođa, gvardijan samostana fra Petar Runje vodi brigu i o starim i nemoćnim u Domu biskupa Srećka Badurine. Svakog prvog petka fra Petar posjećuje bolesne i stare osobe. U vrijeme Uskrsa i Božića te drugih blagdana posjet bolesnicima nešto je intenzivniji.

Zajednica tradicionalno svake godine organizira hodočašće u Međugorje. U Međugorju smo bili pet puta: 26.-28.05.2006., 13.-15.10.2006., 19.-21.10.2007., 26.-28.09.2008., 18.-20.09.2009.

Branko Rumenović, dipl.oec.

Molitvena zajednica 'KRALJICA MIRA' Ogulin