Jumbo plakati

Korizmena akcija «JUMBO PLAKATI» 

Priopćenje za javnost  

Opis

Uoči Uskrsa, a povodom predstojećeg posjeta Pape Ivana Pavla II Hrvatskoj, u Zagrebu i okolici će biti provedena korizmena promidžbena akcija.
Radi se o dvije vrste plakata:
1) lik trnjem okrunjenog Isusa i tekst: «Volim te! Zašto me psuješ?»  i 
2) lik Blažene djevice Marije i tekst:» Kad biste znali koliko vas volim, plakali biste od radosti».
Inicijativa  za ovu akciju potekla je od katoličkih poduzetnika, udruga i pojedinaca, koji su, promišljajući kako da kao laici aktivno doprinesu Novoj evangelizaciji i promidžbi kršćanskih vrednota, na što sv.Otac neumorno poziva, smatrali da je ovakva akcija atraktivan i učinkovit način uključivanja u evangelizaciju.

Sudionici

Sudionici akcije su mnogobrojni katolički poduzetnici, udruge, molitvene zajednice i pojedinci Zagreba, okolice i šire (od Rijeke do Osijeka). Imena nekih sponzora će biti otisnuta na plakatima, a drugi su željeli ostati anonimni.
Akciju koordinira i za akciju odgovara dolje potpisani Drago Sever.

Akcija

Akciju (tehnički dio posla) realizira agencija «Millenium promocija». Uzornom profesionalnošću, velikodušnom  stručnom pomoći i velikom susretljivošću i sama
agencija «Millenium promocija» ulazi u krug sponzora.

Namjere

Sudionici akcije željeli su na najneposredinji način doprijeti do srdaca ljudi i smatrali su, da je to moguće postići likovima Isusa i Blažene Djevice Marije, koji su ovom na rodu sinonim vjere, pouzdanja i kršćanske ljubavi.Tekstovima smo pokušali ostvariti najkraću moguću verziju Kristova evanđelja: objava Božje ljubavi svakom čovjeku i poziv na obraćenje. Plakati bi nadalje trebali predstavljati svojevrsno svjedočanstvo ustrajnoj i nepokolebljivoj pripadnosti Hrvatskog naroda Katoličkoj crkvi i vjernosti Petrovom nasljedniku.
Onim dobronamjernim kritičarima, koji će primijetiti, da su se sredstva za tu akciju mogla bolje upotrijebiti kao pomoć potrebitima svraćamo pozornost na tekst u  Evanđelju: «Pomazanje u Betaniji»,(Mk 14, 3-9) gdje naš Gospodin na slične prigovore odvraća riječima:»Ta siromaha svagda imate uza se….». To je i naš odgovor.
Smatramo da je ovo povijesni trenutak, kada katolički vjernici Hrvatske trebaju i uz znatne materijalne žrtve očitovati svoj vjerski identitet. Neka to bude shvaćeno kao darivanje prave skupocjene nardove pomasti od strane Hrvatske našem Gospodinu, a upravo sudionici koji su darovali u tu svrhu znatna sredstva redovito i zdušno pomažu siromašnima i potrebitima.

Kuriozitet

Koliko nam je poznato, po prvi puta u povijesti Zagreba pojavit će se likovi Isusa i Blažene  Djevice Marije na JUMBO PLAKATIMA, a ti plakati biti će prije lijepljenja blagoslovljeni.

Zagreb, 13.03.2003

Drago Sever
Tel. HR: 098 95 45 968
Tel. D : 0049 179 31 48 346

 
Plakat Isus
Plakat Gospa

Trajna akcija «GOSPA IMA ZADNJU RIJEČ U HRVATSKOJ»

Besplatno se dijele naljepnice za automobile i izloge.
Uz natpis je slika Gospe s malim Isusom u rukama (On je ta « zadnja Riječ»).
Naljepnice su tiskane s tri varijante teksta:

 1. BEZGREŠNA IMA ZADNJU RIJEČ U HRVATSKOJ!
  A u tvom srcu?
  Dijele se preko Nacionalnog centra udruge «VOJSKA BEZGREŠNE».
 2. GOSPA IMA ZADNJU RIJEČ U HRVATSKOJ!
  A u Tvojoj obitelji?
  Dijele se preko Obiteljskog centra.
 3. GOSPA IMA ZADNJU RIJEČ U HRVATSKOJ!
  A u Tvome srcu?
  Dijele se preko «POKRETA KRUNICE ZA OBRAČENJE I MIR» i preko koordinatora akcije.

AKCIJU KOORDINIRA I ZA AKCIJU ODGOVARA DRAGO SEVER TEL. 098 954 5968
Od njega možete dobiti dodatne informacije o akciji, te naručiti željeni broj naljepnica.

 

MOTIVI:

Neposredni povod za akciju su politička, socijalna i ostala zbivanja u Hrvatskoj, s Hrvatskom i oko nje, a motiv je onaj iz Prve poslanice svetog Ivana (1Iv 2,18-29):

Djeco, posljednji je čas!.....

Htjeli bi, da akcija bude svojevrstan plebiscit hrvatskog naroda za Gospu i Isusa. Tekst i slika trebaju prije svega biti ohrabrenje, ali isto tako i znak i upozorenje. Ohrabrenje i podrška vjernima, a upozorenje svima onima koji Hrvatsku i Europu žele bez vjere, bez Krista.

Neka bude čitavom svijetu znak, da u Hrvata zadnju riječ nemaju ni predsjednici, ni upravitelji ni vijeća, već Kraljica Hrvata: Blažena Djevica Marija, Majka Isusa Krista! Potrebno nam se vratiti pjesmi naših starih i ostvariti je. Što prije, to bolje po sve nas!

Čujte puci širom svijeta, Oci naši čujte sad,
Čujte sluge pakla kleta Kako Hrvat klikće mlad
Isukrste, Srcu tvom,
S nama naš se kune dom...

Naljepnice