Obavljeno hodočašće obitelji Kraljici Mira u Međugorje

U jutarnjim satima 25.06.2010. krenule su obitelji s djecom autobusom iz Zagreba i osobnim automobilima iz nekoliko hrvatskih gradova u Međugorje. Autobus iz Zagreba bio je besplatan zahvaljujući gospodinu Kreši Majerić.

Neke obitelji imale su smještaj u samom Međugorju, a neke u obližnjem Ćitluku, gdje ih je na besplatan smještaj primio fra Mika Stojić.
Sve se odvijalo po predviđenom programu, tako da su svi hodočasnici mogli prisustvovati jubilarnoj sv. Misi koju je pred nebrojenim mnoštvom zajedno s više od 200 svećenika predvodio Tomislav Ivančić.
Bilo je to plebiscitarno izjašnjavanje povjerenja Gospi, od strane svećenika i vjernika iz cijelog svijeta. Posebno je bila zapažena prisutnost župnika iz Nazareta –Gospina grada-
i njegovo moljenje krunice na arapskom jeziku. Tako su bili povezani Nazaret i Međugorje – dva Gospina i Isusova mjesta.
Drugog dana sve obitelji s djecom krenule su na mjesto prvih ukazanja –Podbrdo- moleći krunicu i razmišljajući o radosnim otajstvima.
Nakon Podbrda išlo se u Vrt sv. Franje, kako bi mališani imali malo igre i razonode. Zahvaljujući ljubaznim i susretljivim djelatnicima u Franjinom vrtu, mališani su bili obradovani i jahanjem konja.
Potom su hodočasnici krenuli pješke u Majčino selo u zajednicu Milosrdni Otac.
Slušajući svjedočenja članova zajednice mnogi su roditelji dobili nova saznanja i upute kako se brinuti o vlastitoj djeci da ih ne zavedu mediji, svijet i sotona.
Članovi zajednice pripremili su i odličan ručak za sve hodočasnike i sami ga posluživali.
Hodočasnici su bili toplo pozdravljeni od fra Svetozara Kraljević i od gospođe Miljenke Majić, koji su odgovorne osobe za Majčino selo i Zajednicu.
 
Nakon obilnog ručka svi su se uputili na kraći odmor, kako bi se na vrijeme našli na večernjem programu, sv. ispovijedi, a i obali kupovinu nabožnih predmeta,
U nedjelju ujutro prisustvovali su svi obiteljskoj sv. Misi i bili pozdravljeni od župnika fra Petra Vlašić i dekana fra Mike Stojić, a slijedilo je i zajedničko slikanje.
Potom se išlo u dom vidjelice Marije Pavlović. U njenoj obiteljskoj kapeli uslijedila je molitva 7 Očenaša i svjedočenje Marije o ukazanjima. Svi su hodočasnici dobili na poklon krunice koje je blagoslovila Gospa.
Bio je do radostan i svečani završetak hodočašća i nakon toga krenulo se kućama uz obećanje ponovnog dolaska u još većem broju.