Molba za donaciju

Poštovane dame i gospodo!

 

Mi smo kršćanska udruga za promicanje športa, rekreacije i turizma – pod nazivom „Kup Karmel“.

Naše se djelovanje bazira na kršćanskoj kulturi ukorijenjenoj u europsku tradiciju i služi promicanju rekreacije i komunikacije među ljudima.

Nakon niz uspješno provedenih akcija (Međunarodni maraton mira i druge) zadnje dvije godine posebnu pozornost posvećujemo grupama i kategorijama ljudi koji su na rubu društva ili tamo sve više bivaju gurani (beskućnici, prosjaci, invalidi,obitelji, posebno one s mnogobrojnom djecom i drugi).

Ove godine našu posebnu pozornost imaju obitelji i to one s mnogo djece. Posjet pape Benedikta XVI Hrvatskoj biti će također u znaku obitelji odnosno on će zajedno s posjetiteljima na Hipodromu proslaviti nacionalni dan obitelji.

Obitelj

Sigurno, za tu će priliku i tim povodom biti mnogo učinjeno za promociju kršćanskih vrijednosti u obitelji. 

No mi bismo željeli učiniti nešto upravo za one obitelji, koje uslijed svoje mnogobrojnosti, loših financijskih prilika ili stanja u obitelji (mala beba ili dijete s posebnim potrebama) neće moći zajednički sudjelovati na tom i sličnim slavljima. Stoga za takve obitelji želimo organizirati nekoliko manifestacija gdje bi se one mogle družiti, ispuniti svoje duhovne potrebe i rekreirati se.

Planiramo hodočašće obitelji s djecom u Sinj, druženje u Međugorju, te hodočašće i druženje u Marija Bistrici.  Želimo omogućiti svakoj obitelji koja to želi, da dođu kompletno sa svom djecom, bez straha koliko će autobusnih mjesta njihova djeca zauzeti ili kreveta u spavaonicama, bez straha kako će njima ovladati za vrijeme druženja ili misnih slavlja.

Dakle, jedan susret obitelji i djece, gdje će sva djeca biti tretirani kao punovrijedne osobe, gdje će ona imati i stručnu pratnju, gdje će se netko brinuti o njima dok roditelji obavljaju svoje duhovne potrebe i td.

Za to su nam potrebni stručni suradnici, dodatni autobusi, neki sadržaji i programi za zu djecu (hranu, igračke, slikovnice i drugi rekviziti), te mogućnost plaćanja autobusa i smještaja u sobama za svu djecu za koju inače roditelji to ne bi mogli platiti.

Sve je to povezano s velikim troškovima. 

Stoga smo Vas odlučili zamoliti za donaciju. Znamo da ste donirali mnoge udruge i projekte od drušvene važnosti, koji bez Vaše pomoći ne bi bili realizirani. Stoga Vas molimo da se ne oglušite ni na ovaj poziv, te da svojom velikodušnošću omogućite kršćanskim mnogobrojnim obiteljima osjećaj, da su i oni privaćeni u ovom društvu i da im se posvećuje pozornost koja priliči stupovima društva.