Održano Hodočašće obitelji u Međugorje

U jutarnjim satima 6. srpnja 2012. krenuli smo iz Zagreba za Međugorje. Na ovom hodočašću, koje već prerasta u tradicionalno, zapazio sam da obitelji koje učestalo hodočaste, sada već treću godinu zaredom, postaju jedna velika obitelj i da su spremne uvijek primiti novu članove među sebe.
Već na samom početku hodočašća bilo je vidljivo zajedništvo, radost i veselje. Nije važno koje je dijete čije, svi čuvaju i paze na sve. 
Po dolasku u Međugorje prisustvovali smo večernjem molitvenom programu i sv. Misi. Sutradan u jutro molili smo radosna otajstva krunice na Podbrdu gdje su nam se pridružile obitelji iz Zatona kraj Šibenika. Nakon Podbrda nastavili smo zajedničko druženje do ručka koji je bio organiziran u zajednici Milosrdni otac, gdje su nas “momci” ugodno ugostili i okrijepili.

Bilo je lijepo osjetiti dobrodošlicu unatoč dječjoj vici i dreci.
Posjetio nas je i fra Danko, prepričao nekoliko zanimljivih svjedočanstava obraćenja ljudi u Međugorju te podijelio djeci balone i čokolade. Slijedio je popodnevni odmor te večernji molitveni program.
Za sve one koji su željeli, ili bolje reći koji su bili dovoljno hrabri, organiziran je bio Križni put na Križevac i to po noći. Bilo je posebno i  lijepo; nas 30-tak roditelja i nekoliko starije djece, noć, mir, tiha molitva, pjesma i gitara...
U nedjelju ujutro prisustvovali smo sv. Misi koju je vodio fra Danko Perutina, uputio je obiteljima riječi ohrabrenja te poručio svima da su obitelji s mnogo djece budućnost ovoga svijeta koji propagira smrt, abortusom. Pozvao nas je sve na dijete vise u obitelji, jer tko je za život taj je suradnik Božji.
Nakon mise razveselili smo djecu sladoledom a roditelje jutarnjom kavom. Uslijedio je posjet vrtu sv. Franje gdje su djeca imala priliku vidjeti životinje koje se tamo nalaze te igra na ljuljačkama i toboganima.
Dogovoren je bio i susret s Paulom Tomić, voditeljicom ustanove Majčino selo koja nam je u nadahnutom govoru približila važnost obiteljskog zajedništva, važnost mame i tate u odgoju djece te važnost molitve u obitelji.Uslijedila je molitva krunice i začuđujući mir djece.
Došlo je vrijeme za ručak i za svjedočenje momaka iz zajednice Milosrdni otac. Važno je bilo da djeca na hodočašću čuju iz usta bivšeg ovisnika da je svaka pa i najlakša droga- droga i da ona uvodi u svijet ovisnosti. Čuli su i o posljedicama, a one najčešće dovode do raspadanja obitelji a često završavaju i smrću korisnika droge.
Uslijedio je povratak kući.
Je li trebalo organizirati hodočašće i ima li plodova?
Naravno da je, plodovi su već sada vidljivi u životu djece koja su se rodila u obiteljima sudionika hodočašća, a postoje i oni plodovi koji će biti vidljivi tek kasnije kada naša djeca odrastu ako ih uspijemo odgojiti i pripremiti na žrtvu i suradnju s Bogom.
Zahvalan sam Bogu i Gospi prije svega što sam bio dio ovog hodočašća, a onda i što su pronašli načina da se sve organizira i omogući obiteljima s više djece da, unatoč teškim financijskim prilikama, uspiju biti sudionici hodočašća.
Hvala svim ljudima dobre volje koji su financijski ili na bilo koji drugi način pomogli ovo hodočašće.
Od danas počinjem organizirati sljedeće Hodočašće obitelji 2013. g. te pozivam sve one koji mogu na bilo koji način pomoći u organizaciji, jer postaje mi jasno da je s ovakvim susretima moguće spasiti Hrvatsku i Hrvate od sigurne propasti u koju srljamo.
Hvaljen Isus i Marija!

FOTO galerija