Svjedoćanstvo - Marijana Rašić

Hvaljen Isus i Marija,

Zovem se (Mariam) Marijana Rašić, rođena sam 15.8.1981.g. u Erevanu (Armenija), došla sam u Hrvatsku 1987.g. s mojom pokojnom majkom, Gajana. Božja volja je bila da ostanemo živjet u Hrvatskoj, toga sam svjesna sada kada imam 35g.
U Međugorje idem od 2004.g. i svaki moj dolazak je poseban i neopisiv riječima, ali pokušati ću ukratko opisat što je za mene i u mom životu Međugorje. Prvi dolazak pamtim posebno jer nakon prvog dolaska moj život se promijenio iz temelja, došla sam se Gospi zahvaliti što mi je mama nakon 2 operacije (karcinoma debelog crijeva i jetre ostala živa) doktori su joj dali mjesec dana života, a ona je zahvaljujući Isusu i Gospi živjela još 5 godina, doktori su rekli da je ona bila medicinsko čudo. U Međugorju prvi put Gospa mi se obratila s riječima koje ću pamtiti dok sam živa: (ja sam kao "malo dijete" klečala i čekala da vidim Gospu na nebu i naravno nisam ju vidjela očima, ali mi se obratila riječima: DIJETE DRAGO, NE MORAŠ ME VIDJET DA BI ZNALA DA SAM OVDJE) i od tog trenutka do danas živim s Gospom, a moj život do danas sve to svjedoči. Sve ove godine hodočastim samo za zahvalu na svemu!
 
Moja mama je imala zadnju operaciju u 4. mj. 2004.g., a u 11 mj. krenula je s Robertom na hodočašće, i sve dok je mogla je hodočastila, te sam tako i ja počela ići s našim bratom Robertom na hodočašće i svaki put nam je bilo neopisivo lijepo. 2009. g. Kada sam išla u Međugorje mi se Gospa obratila s riječima: dijete drago ja ću zagovarati pred Bogom za tvoju mamu i mjesec dana nakon toga je moja mama otišla u ljepši i bolji svijet. Moj rođeni brat je bivši ovisnik o heroinu i godinama sam molila i molila i prikazivala svoga brata u Međugorju, i dobio je Božji blagoslov !Danas je otac dvije curice, Gajane koja je rođena 15.8.2006 i Madlena 17.10.2013.g.,čist je već više od 12 godina i živi u sretnom braku, i sve je to zlo iza njega. 2011. g. Upoznala sam mojeg današnjeg supruga Josipa, i imamo dva anđela: Mariu i Mihaela. Na samim počecima s mojim suprugom pa do prošle godine naš brak je bio jedna VELIKA KUŠNJA, svađa, psovanje, omalovažavanje. Tri godine naš je brak tako funkcionirao, a ja sam se sve više i više umarala, ali Bog mi je dao snagu i svoju ljubav da prihvatim taj križ. Zadnje četiri godine dolazimo našoj Majčici zajedno kao sudionici Hodočašća obitelji, i nakon svakog dolaska je sve ljepše i ljepše u našem braku.
 
2015.g. Bili smo pred rastavom (bila sam u 7. mj. trudnoće s Mihaelom) Gospa nas je iznenadila kao i svaki put u Međugorju, te godine na naše veliko iznenađenje prisustvovali smo obnovi bračnih zavjeta, koje je vodio predivni Fra Marinko Šakota. Od toga dana do danas moj Josip je divan muž i otac koji me uistinu voli i poštiva. On ne psuje, ne pije, molimo, idemo na nedjeljne mise i živimo uistinu u blagoslovu. Inače on je iz katoličke obitelji, gdje se moli svaki dan, posti, nijedna nedjeljnja misa se ne propušta i zato sam presretna i Bogu zahvalna što sam dobila baš takvog muža.
 
Ove 2016.g. Gospina želja je bila da budem voditelj u autobusu na Hodočašću obitelji Kraljici Mira u Međugorje, da svjedočim svoj život jer uistinu imam puno toga za svjedočiti. Na povratku iz Međugorja za Zagreb, kad sam u autobusu slušala sva svjedočanstva, samo sam plakala i Bogu zahvaljivala. Ovom prilikom se zahvaljujem našem bratu Robertu, našem fra Marinku Šakota i sve dok sam živa dolaziti ćemo svaki put kad nas Gospa pozove u Međugorje. Poziv je već sada za 22.7.2016.g. kada organiziram "svoje" hodočašće. Božji blagoslov svima koji ćete ovo čitati i vjerujem osjetiti moj život. Danas ga svjedočim s velikom radošću jer znam da se kroz naš brak Bog proslavio. Zahvalna sam za sve kušnje i teške dane u životu jer kroz te situacije danas smo još jači u vjeri, još bliži našem Bogu.
 
Marijana Rašić