Završeno 9. hodočašće obitelji!

“Prijatelju znam da ti je rođendan za nekoliko dana, što želiš da ti kupim za rođendan?
Nemoj mi ništa kupovati, rađe mi daj novce!”

 

Nevjerojatna izjava čovjeka kojega ni vlastita žena nije mogla prepoznati. Žena zapanjena, prijatelji zabezeknuti, a on osramoćen, i kod prijatelja, i kod žene.

 

Dali su mu novac, osudili ga, i ostavili da “uživa” u rođendanskom poklonu...

 

A on, uzeo novac donesao ga k meni, i donirao za Hodočašće obitelji, za sve one obitelji koje zbog broja djece u obitelji ili financijskog stanja si ne bi mogli priuštiti hodočašće....


Primio sam novac ni ne znajući da je to njegov rođendanski poklon, tek kasnije potpuno slučajno saznao sam čitavu priču i zaplakao kao malo dijete...

 

To je ta veličanstvena žrtva koja je uvijet da bi nešto moglo uspjeti. I upravo takvi primjeri razlog su zašto Hodočašće obitelji “uspjeva” već devetu godinu zaredom, upravo to je razlog sto se događaju tolika čudesa u obiteljima, upravo to je razlog novo rođene djece u obiteljima koje su možda već bile pred raspadom.
Ta žrtva pojedinaca, samohranih majki, voditelja autobusa običnih ljudi kojima sam zaboravio reći i obično hvala( neka im hvala bude u Gospodinu) čini da se u ovom Hrvatskom sivilu ponovno osjećam ponosno sto sam Hrvat, katolik, suprug i otac desetero djece!

 

Hodočašće je završilo, imali smo prekrasna svjedočanstva, nagovore, molitve, druženja, slavljenja pjesmom Isusa i Gospe, uistinu dogodilo se baš ono što Gospa kaže u poruci od 25.svibnja 1997:
“Zato dječice obnovite molitvu u svojim obiteljima i srce će vaše slaviti sveto ime Božje i raj će zavladati u vašim srcima...”

 

Da to je to, svijet nažalost od obitelji radi pakao, a Gospa u Međugorju u obitelji vraća raj!
Na ovom hodočašću obitelji sudjelovalo je 12 autobusa, 600 hodočasnika od toga preko 300 djece, i meni je to veliki znak:

 

Gospa računa na našu djecu!