Završeno šesto Hodočašće obitelji

Još jedno nezaboravno hodočašće. I ove godine na hodočašću je sudjelovalo oko pedeset obitelji, više od stotinu djece, ukupno oko dvije stotine hodočasnika. No, ostaje žalac, jer znam da bi broj obitelji mogao biti puno veći, ali zbog financijskih sredstava  udruga Kup-Karmel nije mogla organizirati hodočašće u onom obimu u kojem su stvarne potrebe obitelji za duhovnom obnovom kod Kraljice Mira u Međugorju.

Mislim da je i ove godine poseban dojam na roditelje i djecu ostavila pobožnost križnoga puta noću  na Križevcu, no obnova bračnih zavjeta koju je predvodio fra Marinko Šakota bila je svakako najupečatljivija. 
Bilo je zanimljivo gledati djecu koja zbunjeno i u čudu gledaju roditelje kojima pri obnovi zavjeta suze  naviru na oči. Bile su to suze radosnice, suze nove nade, novoga početka, suze koje su govorile više od tisuću riječi. 
Zbilja je nevjerojatno kako zapravo  treba samo malo otvorenog srca i dobre volje da se mogu učiniti velike stvari.
Mogao bih sada ovdje pisati hvalospjeve ljudskoj dobroti i poimenice  navesti one koji su nas primili u Međugorju gotovo besplatno, autobusne prijevoznike koji su nas prevezli iz Zagreba i okolice gotovo besplatno, ljudima koji su uplatili donacije, ali ne želim;  smatram da je puno bolje ako budu slavu i hvalu primili u nebu od Boga.
 
Sto radi Hrvatska za djecu ? "Bum se zbljuval"- rekao bi lik iz jednog crtića. 
Ma Hrvatska radi na tome da djece nema! Ni jedna institucija kojoj smo se obratili za financijsku potporu hodočašća nije nam pomogla, a kao program i cilj smo naveli da se zalažemo za dijete više u obitelji, da radimo na tome da se brak između muza i žene obnovi, što će pridonjeti sretnom djetinjstvu njihovih potomaka. Da, baš u tome i je problem, jer do sretnih, cjelovitih i zivotom bogatih  obitelji političarima u RH nije stalo.(Cast iznimkama, ali njih su uklonili ili onesposobili da ne bi napravili štogod dobroga.)
 Kao, EU-fondovi će pokrenuti Hrvatsku, ili raznorazni poticaji pokrenuti će gospodarstvo;  kad to čitam dođe mi muka.
Pa kad bi svatko pogledao samo svoju obitelj,  bilo bi mu vrlo jasno što može pokrenuti Hrvatsku. Ja gledam svoju: u petnaest godina braka promijenili smo tri perilice rublja, tri perilice posuđa, tri pećnice, neprekidno već četrnaest godina kupujemo pelene, dnevno trošimo četiri litre mlijeka, kupili smo do sada "vagon" odjeće, sportske obuće, cipela, čizmi, knjiga za školu, olovaka...  nije potrebno dalje nabrajati, a  da biste mogli sami zaključiti: život , jedino novi život može pokrenuti Hrvatsku. Tamo gdje ima života postoji i potreba, gdje ima potrebe postoji i proizvodnja, gdje ima proizvodnje, samo po sebi razumljivo, ima i trgovine.
Vrlo jednostavno, pametnome dosta!
A naši političari planiraju, za koga?
 
Kraljica Mira potiče.
U kolovozu 84' rekla je vidiocima za vrijeme ukazanja: "Imate tako malo djece! Imajte djecu! Ne bojte se imati djecu. Prije nego postanu vaša djeca, oni su moja djeca. Posvetite ih mojem Bezgrešnom Srcu."
 
Sigurno će mnogi reći: A što je Hodočašće obitelji - kap u moru od koje neće biti ništa. Ali ne, to je  jedna kap u mnoštvu milosnih kapi: hodočašće osoba s posebnim potrebama, duhovna obnova medicinskih djelatnika, duhovna obnova svećenika i još mnogo drugih akcija i hodočašća koje se slijevaju iz otvorenog međugorskog neba. To je pljusak, bujica koja teče čitavim svijetom i koja ima snagu  promijeniti ga!
Mi u Udruzi zalažemo se za obnovu obitelji i potpuno smo svjesni -  a svjedočanstva spašenih brakova i novorođene djece to dokazuju - da prisutnost Kraljice mira u Međugorju "resetira" odnos supružnika u braku. Vraća im vjeru da je brak vrijedan truda.
Tko u Međugorju vidi samo pansione i suvenirnice taj je duhovno slijep, i zato moramo mi koji poznajemo duh  Međugorja biti glasniji od onih koji donose zaključke, a da  u Međugorju nikada nisu ni bili.